co do polskich dróg to ten argument rozumiem i sam nabyłem 16 z tegoż powodu niestety
Lampka nagrzewnia świec żarowych - wariacje :D
Zwiń
X
-
Lampka nagrzewnia świec żarowych - wariacje
Witam.
Na wstępnie zaznaczam, iz przeszukałem forum i znalazłem kilka podobnych tematów i się do nich zastosowałem ale po wszystkim i tak muszę napisać tego posta
Otóż sprawa wygląda tak:
Dwa dni temu zaczęła mi migać lampka nagrzewania świec żarowych - więc zajrzałem na forum i piszą użytkownicy aby zerknąć na światła stopu. Faktycznie żadne światło stop się nie paliło.
sprawdziłem więc żarówki - sprawdzone, wszystkie są OK.
Potem wyczytałem, że trzeba wymienić czujnik pedału hamulca - wymieniłem na nowy.
Po wymianie czujnika zaczęły się schody bo:
wszystkie światła stop palą się ciągle czy to włączony czy wyłączony silnik, dopiero odłączenie czujnika powoduje ich wygaśnięcie.
Wykluczam raczej przerwę na kablu, bo wówczas nie paliłyby się w ogóle światła stop (lub któreś). Podmiana na stary czujnik nic nie zmieniła, nadal palą się wszystkie światła stop.
Błagam Was użytkownicy, pomóżcie. Jutro mam wyjazd z żoną a bez świateł nie da rady
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
-
-
Re: Lampka nagrzewnia świec żarowych - wariacje
Zamieszczone przez Draco1983Witam.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Tak było ?
EDIT : Są jednak dwie procedury, w zależności od rodzaju czujnika, zerknij sobie na forum vw : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=264136
Komentarz
-
-
Podepnij prowizorycznie czujnik pod przewody bez montażu na stałe i naciskając czujnik obserwuj czy świecą światła. Jeśli włącza i wyłącza stop to czujnik ok. Podepnij tak jak pisze Piotrus i po kłopocie.
Z tego co opisujesz wnioskuję, że stary czujnik się zacina. Można go rozebrać i przeczyścić.ALH 90 KM+Chip, 2004r. Ambiente
Komentarz
-
-
Sprawa wygląda następująco. Niestety tak jak Pisał Piuotrus chyba uszkodziłem czujnik przy montażu bo rozebrałem go następnie na części pierwsze i zacząłem stykać przewody na sucho i faktycznie kontrolka sie nie świeciła i śwatła działały tak jak trzeba ( zwarcie - sa światła, bez zwarcie - niema świateł).
Mam tylko nadzieję że przy montażu następnego czujnika wszystko pójdzie ok.
MARKEZU co to znaczy zmodyfikowany ?? Czy on będzie pasował do mojej skodziny??
Dzięki wszystkim za pomoc, napiszę jak się ( i czy się) uporam z problemem.
Komentarz
-
Komentarz